pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

MindCast 098 m/ Richard Engelholm : Vær en menneskelig leder – ellers kommer du ingen vegne

Richard Engelholm er ugens gæst, og han har været en del af Forsvaret siden 1999 og været aktiv i spejderbevægelsen siden han var 6 år gammel. Sidste år stod han i spidsen som lejrchef for Spejdernes Lejr med en planlægningsorganisation på 700 mand, et budget på 65 mio. kroner og ca. 37.000 lejrdeltagere. Derudover har han besteget Killimanjaro, Mont Blanc og Aconcagua samt klaret verdens hårdeste løb, Marathon des Sables, der er et 250 km ultramarathon i Sahara med fuld oppakning. Til sidst kommer det store plot twist: Den 30. januar her i 2018 blev han ansat som Privatsekretær for vores Statsminister, Lars Løkke Rasmussen…!

Kristian Koch

Richard Engelholm vil i dette afsnit bl.a. give svar på følgende:

  • Hvorfor du som leder skal kunne sætte lighedstegn mellem det private, det familiære og det professionelle “jeg”
  • Hvad et eksperiment med kun få timers søvn ville kunne gøre dig klogere på
  • Hvorfor spørgsmålet om, hvorvidt man kan køre karriere OG familieliv på samme tid dybest set handler om, hvilket familieliv, man ønsker
  • Hvorfor teorier om ledelse kan være ligemeget, hvis lederen ikke agerer menneskeligt overfor medarbejderen
  • Hvorfor vi skal turde fejl

Richard Engelholm deler bl.a. følgende guldkorn:

“Jeg har gået ufatteligt mange kilomenter på tværs af Jylland. I bidende frost. I en våd uniform med 35-40 kg. på ryggen. Med et våben i hænderne. 3 dage inde i ugen på kun to måltider. Været fuldstændig slidt til sokkeholderne. Haft hudafskrabninger der ikke blev helet, fordi der ikke var energi nok i kroppen til at danne sårskorpen. Og alligevel – så kan du altid tage et ekstra skridt.”

Richard Engelholm vil desuden gerne uddybe med følgende pointe:

Det er vigtigt, at man opstiller kriterier for, hvornår man har nået målet med en prioriteret og fokuseret indsats. Fokuseringsspørgsmålene “hvad vil jeg”, og “hvad vil jeg gerne” hjælper en til at prioritere energien mellem de arenaer, man færdes i, fx en professionel arena, en familiær arena og en privat/personlig arena. Det er meget få mennesker, der har et energiniveau, der tillader at prioritere alle arenaer højt, og det er en god øvelse at italesætte overfor sig selv, hvilken arena man ikke prioriterer så højt. Dels ændrer disse prioriteringer sig selvfølgelig gennem tilværelsen, og dels vil prioriteringerne have konsekvenser for ens nære. Det er derfor vigtigt at have blik for, hvornår man kan/bør forskyde tyngden af sin energi igen.

Hvis jeg fx aftaler med min kæreste, at jeg prioriterer min karriere (med den mulige konsekvens at hun må trække mere derhjemme), bliver jeg nødt til at fortælle hende, hvor længe det skal stå på. Forsøg at beskrive hvordan verden ser ud, når du har nået målet med den prioritering, du har foretaget. Opstil klare målepunkter, så du ikke ender med en livslang ubevidst jagen efter noget, der formentlig ændrer karakter undervejs. Det hjælper dig selv til at holde øje på målet, og det hjælper dine omgivelser til at acceptere dine prioriteringer.

Richard Engelholms håndgribelige værktøj til at blive mere effektiv:

Forstå hvad du vil overfor gerne vil

Følg Richard Engelholm

https://www.linkedin.com/in/richard-engelholm-51150623/

twitter.com/HrEngelholm

2018-08-16T19:23:39+00:00