pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

MindCast 056 m/ Ulrik Haagerup : Make Journalism Great Again

Ulrik Haagerup er ugens gæst, og han brænder for at gøre en forskel i verden. Han er DRs tidl. nyhedschef med 10 års erfaring der, og så har han nu valgt at starte bevægelsen: “Constructive Institute”- der går ud på at oplyse om konstruktiv journalistik. Medierne er alle vejene. Men hvordan forholder vi os til dem? Dette og meget mere i afsnittet med Ulrik:

Kristian Koch

Ulrik Haagerup vil i dette afsnit bl.a. give svar på følgende:

  • Hvorfor du føler dig mere utryg, selvom verden på papiret aldrig har været et mere fredeligt sted
  • Hvilket ansvar medierne i virkeligheden sidder med
  • Hvorfor bare bryster ikke resulterer i den vigtigste målsætning for en seriøs nyhedsside
  • Hvad Constructive Institute helt konkret vil gøre for at optimere journalistik på globalt plan
  • Hvorvidt det kan lade sig gøre at skabe en nyhedskultur med færre click-baits

Ulrik Haagerup deler bl.a. følgende guldkorn:

“Demokratiet rundt omkring i verden er i krise fordi folk ikke stoler på institutioner, de stoler ikke på politikere, de stoler ikke på NGO’er, de stoler ikke på journalistik, hvilket er en kæmpe risiko, ikke bare for journalistik og for medier, men for demokratiet, fordi journalistik bør være fundamentet under et hvilket som helst demokrati – et sted hvor folk kan thy til og have en forventning om, at her er nogen, som giver en et retvisende billede af verden med henblik på, at man selv kan tage stilling. Men journalistik har de seneste år bevæget sig væk fra det ideal, for at leve op til den konkurrence der er blevet om opmærksomhed.”

“Sandheden er jo, at på lange lange stræk – på en lang række områder – er verden blevet et langt bedre, langt lykkeligere, langt rigere og langt mere fredeligt sted, end verden nogensinde har været, men hvis man går ud på gaden og spørger folk om det, så har de præcis den modsatte opfattelse.”

“Mennesker træffer beslutninger ikke på baggrund af fakta, men på baggrund af deres opfattelse af fakta.”

“Folk vil gerne se politikere, som er mennesker. De vil gerne se politikere som ikke hader hinanden, selvom de kommer fra to forskellige partier.”

“Når man spørger dem: Hvorfor gør du det? (vender ryggen til traditionelle nyhedsmedier, red.) Så er hovedårsagen – 48% – de gør det fordi de siger, jamen det påvirker mit humør negativt. Nummer 2 er: Jeg stoler ikke på, det jeg hører i nyhederne. Nummer 3 er: Der er ikke noget, jeg kan gøre ved det alligevel, altså apati.”

“Hjernen bliver jo slået i stykker hele tiden – tankebanen bliver afbrudt konstant – og jeg tror ikke, at det er sundt for os. Jeg tror ikke det er sundt for vores relationer (at bruge vores telefoner, red.)”

Ulrik Haagerups håndgribelige værktøj til at blive mere effektiv:

Sluk – Læs mere her!

Følg Ulrik Haagerup

Universitetsparken, AU.

Det Kongelige Bibliotek, Århus (der er bordtennis og sparkepude)

https://twitter.com/UlrikHaagerup

https://www.facebook.com/ulrik.haagerup

2018-07-27T10:16:37+00:00