pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

MindCast 009 m/ Mark Buskbjerg : Optimal ledelse og mentalt overskud med aktiv lytning og meditation

Mark Buskbjerg er ugens gæst i MindCast, og han er uddannet antropolog og arbejder i Syddansk SundshedsInnovation. Derudover driver han projekterne altomledelse.dk, antropologisk.dk, 10.000WAYS og så er han en del af projektet mindhelper.dk. Udover sit arbejde bruger han tid på meditation og planlægning, da det sikre ham mentalt overskud dagen efter. Værsgo´ at nyd denne uges afsnit af MindCast med innovationsguruen Mark Buskbjerg.

Kristian Koch

Mark Buskbjerg vil i dette afsnit bl.a. give svar på følgende:

  • Hvordan man skal kommunikere med de unge, så de tager indholdet seriøst men uden det bliver kedeligt
  • Hvorfor det som leder er vigtigt at lytte aktivt frem for passivt
  • Hvordan man kan planlægge sin dag, når man ikke er god til at stoppe arbejdet
  • Hvad man som leder skal være allermest opmærksom på for at give bedst mulig ledelse

Mark Buskbjerg deler bl.a. følgende guldkorn:

 ”Vi har ikke nogen bil. Så vi cykler. Det er en virkelig dejlig start på dagen at få rørt sig.”

”Jeg bruger også meget tid på at høre Podcasts. Jeg hører rigtig, rigtig meget podcast. Jeg synes det er en fed måde at bruge sin tid på og få en masse information på.”

”Der skulle gerne være så meget styr på det med to-do listen og planlægningen, at jeg ikke skal gå og tænke på det i løbet af dagen.”

”Jeg er også begyndt at bruge det her med daglige mål – altså lige kigge på to-do listen og min første prioritet at få løst på den.”

”Typisk så er jeg jo også slem til at tjekke dem, (red: mails) men egentlig prøver jeg at tjekke dem så lidt som muligt.”

”Hvis det haster så meget, så er det typisk hvor folk de ringer. Så jeg vil egentlig sige, at mails kan man gå hen og tjekke rigtig, rigtig få gange. Lad være med at begynd at svar dem. Det er ligesom det, der er hele øvelsen om morgen: At få dem sat på opgavelisten hvis den skal svares eller håndteres på en eller anden måde eller få den aktiveret hvis den bare skal væk.”

”Og så bimler det på et tidspunkt. Det er den eneste notifikation, der får lov til at virke på min mobil, for så er det tid til meditation.”

”Det er nok tre aftener om ugen jeg bruger på forskellige projekter. Og så er det ofte de aftner hvor det går galt, for det fede ved at meditere der om aften er jo også at så kommer man i seng. Men jeg er sindssyg god til at blive fanget af de opgaver, jeg sidder med.”

”Det er ikke sikkert at jeg for 2 år siden ville sige i en podcast at jeg mediterer – men tiderne skifter.”

”Rigtig, rigtig ofte når vi lytter, så lytter vi også for at kunne svare igen, men vi er ikke bevidste om at vi lytter gennem et filter vi har af erfaring og, ja, domme vi har gjort over verden. Så vi er på en måde lidt forud i forhold til, hvordan vi synes verden ser ud, og det filter lytter vi rigtig meget igennem. Der tror jeg, at rigtig mange ledere kan have en kæmpe fordel af at blive bedre til at lytte aktivt.”

”I den passive lytningsstil kan ledere gå i forsvarsposition og sige: Altså du har jo selv taget de opgaver, og du har også lige meldt dig til festudvalget, du har også mange forskellige ting hvor man kan sige, at det jo ikke er sikkert at det er antallet af opgaver der giver pres. Det kan også være mange, mange andre ting der lægger til grund for den henvendelse fra en medarbejder.”

”I coaching arbejder vi også med at have et mål, som ret hurtigt bliver til handling.”

”Det handler om at have et mentalt overskud til at kunne lytte. Jeg kender det selv, for har jeg ikke det mentale overskud om morgen pludselig så skal børnene ikke stille så mange spørgsmål så bliver man lidt: ”Årh, puuh.” Så har man de gode dage med stort overskud, hvor de kan stille en million spørgsmål.”

”Mennesker vil gerne lytte, hvis det giver mening for dem.”

”Skab de gode rammer for situationen og gå til det på en god måde.”

Mark Buskbjergs håndgribelige værktøj til at blive mere effektiv:

Meditér med Headspace – Læs mere her!

Følg Mark Buskbjerg

www.markbuskbjerg.dk

www.twitter.com/MarkBuskbjerg

https://dk.linkedin.com/in/markbuskbjerg/da

http://mindhelper.dk

2018-07-27T10:47:24+00:00