Jonas Sveistrup er ugens gæst i MindCast og så er han seniorkonsulent hos Deloitte Digital og ekstern lektor på CBS. Han arbejder med alt fra digitale strategier til implementering af Apps hos utalige virksomheder. Det er ham der sikre, at projekterne kommer sikkert i havn. En så varierende arbejdsdag kræver utrolig struktur for at kunne få hverdagen og privatlivet kan hænge sammen. Hvordan man får det optimale ud af sin hverdag, vil du kunne høre meget mere om i denne uges afsnit af MindCast:
Jonas Sveistrup vil i dette afsnit bl.a. give svar på følgende:
Hvordan planlægning kan være løsningen på en mindre presset hverdag
Hvorfor pauserne er så vigtige – og hvordan man husker at holde dem
Hvordan man med planlægning kan få et krævende job og familielivet til at hænge sammen
Hvorfor det er vigtigt at man trækker vejret i weekenden for ikke at brænde ud
Jonas Sveistrup deler bl.a. følgende guldkorn:
”Jeg har en hverdag som konsulent hvor der er knald på fra morgen til eftermiddag og nogle gange aften, så hvis man ikke trækker vejret i weekenderne, så har man svært ved at nå det hele.”
”Hvis jeg har ro i mit sind mentalt herhjemme, så performer jeg. Jeg får en dårlig dag, hvis jeg går ud af døren, og det hele det sejler herhjemme. Det kan både være hvis der er rod over det hele, eller man har været oppe og toppes. For mig betyder det rigtig meget, at jeg har mit bagland i orden.”
”Det her med at være gift med en konsulent, det ved jeg godt ikke altid er nemt. Nu har jeg været ansat i Deloitte i 5½ år og også under min studietid, så på den måde har min kone vidst, hvad det var hun gik ind til.”
”Nu ved jeg hvor vigtigt det er, at der er en der henter, og en der bringer.”
”Jeg har jo lært, at man ikke skal bruge konsulentsprog til sin kone/kæreste – så du skal i hvert fald først lade være med at sige ”implementere” overfor din kæreste – det er regel nummer 1.”
”Der er en regel om at i soveværelset, der læser man bøger.”
”Jeg var som regel på arbejde et sted mellem 6.30 og 7, og så gik jeg hjem mellem 21 og 23”
”Presset det kan man være typisk i en periode hvor, at hvis du har et endeligt mål, og du ved at der er en deadline, og at man kan se at der er fremdrift, og du er i sådan relativt kontrol over, det du har men der er bare meget – så kan jeg i hvert fald meget bedre holde til det, end hvis jeg bliver stresset på faktorer, jeg ikke selv kan styre. ”
”Da jeg var studerende, der brugte jeg meget tid på læsesalen – jeg brugte rum til at fortælle, hvad jeg gjorde. Hvis jeg kan blive fri, har jeg egentlig ikke lyst til at arbejde herhjemme.”
Jonas Sveistrups håndgribelige værktøj til at blive mere effektiv:
Timeboks din tid – Læs mere her!
Følg Jonas Sveistrup
http://linkedin.com/in/jonassveistrup
https://www.facebook.com/jonassveistrup